AD-fotograaf krijgt schuld van controverse na doelpunt Simons tegen Frankrijk (2024)

Table of Contents
Meer nieuws Meer sportnieuws
AD-fotograaf krijgt schuld van controverse na doelpunt Simons tegen Frankrijk (1)

Jordi Tomasowa

Laatste update:

Om de afgekeurde treffer van Xavi Simons tegen Frankrijk (0-0) was vrijdagavond veel te doen. Scheidsrechter Antony Taylor stond wel vier minuten in zijn oortje te luisteren in afwachting van het besluit van de VAR. Pim Ras, fotograaf van het Algemeen Dagblad, kreeg de schuld voor de minutenlange vertraging.

Anthony Taylor besloot de goal van Simons, die vernietigend raak schoot uit een rebound, af te keuren wegens hinderlijk buitenspel van Denzel Dumfries. Dumfries zou doelman Mike Maignan hebben gehinderd.

De Britse scheidsrechter had lang nodig om op aanraden van de VAR een definitief oordeel te vellen. Een UEFA-official in Leipzig schoof de schuld in de schoenen van Ras.

Na het afgekeurde doelpunt was Ras druk bezig met het versturen van foto’s, waarna hij werd aangesproken door een officiële medewerker van de UEFA. “Die man vertelde op driftige toon dat het mijn schuld was dat het allemaal zo lang had geduurd bij dat buitenspelmoment van Xavi Simons, omdat ik het VAR-systeem zou hebben beïnvloed”, zegt de fotograaf van het AD tegen de ochtendkrant.

Het ging om een klein kastje dat tegen de boarding was geplakt op de plek waar Ras zat. Een soort signaalversterker met twee kleine antennes. Op een bijbehorend bordje stond geschreven dat het kastje onderdeel was van het VAR-systeem in het stadion en dat er niet op gedrukt mocht worden.

Per ongeluk deed Ras dat wel. De fotograaf had nauwelijks ruimte en kon amper zijn kont keren, toen hij met een van zijn drie camera’s tegen het kastje stootte bij het omdraaien. “Dat viel toen van de boarding af’’, vertelt Ras. “Vervolgens kwam die man van de UEFA het er weer opplakken. Het kastje is daarna nog twee keer gevallen.”

De fotograaf probeerde het apparaatje zelf weer tegen de boarding te plakken, maar dat ging minder makkelijk dan gedacht vanwege klittenband. Op het moment dat Simons die goal maakte, lag het kastje op de grond. “Kort daarna kwam die medewerker van de UEFA naar me toe om te zeggen dat ik verantwoordelijk was voor het feit dat het zo lang had geduurd om die situatie te beoordelen.’’

Ras voelt zich ‘om eerlijk te zijn niet verantwoordelijk voor de controverse’. “Wij zitten daar om ons vak uit te oefenen, onder grote tijdsdruk en in een heel kleine ruimte. Dat de UEFA uitgerekend dáár zijn technologie bevestigt, kan ik natuurlijk ook niet helpen.’’ Het AD schrijft dat het lastig te bewijzen is dat het gevallen kastje een cruciale rol speelde.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Nederland

Meer nieuws

Málaga promoveert dankzij goal in minuut 121 en klimt uit de krochten van Spanje23:5222.06.20249Steven Bergwijn zorgt voor boosheid op training Oranje na harde tackle op enkel23:2622.06.202419België dankt Tielemans, De Bruyne en assistgever Casteels voor cruciale zege22:4922.06.202432Stentler serieus gekwetst: 'Dat je bedenkt om dat te doen, vind ik absurd'22:4022.06.202448Europese topclub concreet voor huur Xavi Simons en wil verplichte koopoptie21:2322.06.202443Gonçalo Ramos gaat hard neer na tackle van beveiliger en loopt hinkend weg21:0222.06.202419

1

2

Meer sportnieuws

Memphis Depay vertelt wat hij van zijn eigen prestatie vond bij Nederland - Fran

Reacties

AadHandgranaat

22 juni 2024 om 20:26

Haha wat een amateurisme. Ongelooflijk dat sleutelapparatuur zo slecht bevestigd is.

Regulator

22 juni 2024 om 20:59

Extra tijd hebben en vervolgens nog steeds verkeerd beoordelen.

cuco10

22 juni 2024 om 21:12

Dat is jou mening maar geen feit.

4fRedondo

22 juni 2024 om 22:16

Tis een feit dat Dumfries buitenspel stond. Tis een feit dat de keeper op zijn verkeerde been stond en nooit naar de hoek had kunnen duiken (bbc duidelijk aangetoond). Op basis van deze 2 feiten interpreteert de VAR hinderlijk buitenspel. Dat is nu ook een feit. Nu is het de vraag of de VAR dit juist hebben geïnterpreteerd en daarover zijn de meningen verdeeld.

Mearte

22 juni 2024 om 21:40

Ik weet niet of echt verkeerd kunt oordelen hier. Ik vind het zelf ook echt 50/50, misschien een kleine neiging om het af te keuren. Hoe dan ook, beide keuzes zouden in mijn ogen goed te verantwoorden zijn.

Reageer

");newComment = newComment.concat("","");newComment = newComment.concat("","#");newComment = newComment.concat("",commentNumber);newComment = newComment.concat("","

");newComment = newComment.concat("", "

");newComment = newComment.concat("", commentText);newComment = newComment.concat("", "

AD-fotograaf krijgt schuld van controverse na doelpunt Simons tegen Frankrijk (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 6054

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.